CRÓNICA | Un autoritario Portus Apostoli avanza ás semifinais da XXX Copa Galicia (1-11)

Co resultado de 0-7 ao descanso, os de Marlon Velasco deixaron encarrilado cedo o pase á seguinte fase do torneo autonómico diante dun Sala Ourense que non puido aguantar o seu ritmo.
Marcos Ferreyra e Pau fixeron o seu debut oficial co primeiro equipo, este último ademais conseguindo un gol, nunha noite que nunca esquecerá.
Os noieses celebran un dos tantos no Paco Paz

Sen deixar ningún tipo de opción ao Sala Ourense, o Noia Portus Apostoli FS concretou o seu avance ás semifinais da XXX Copa Galicia. Os 11 goles noieses, 7 deles na primeira metade, evidenciaron as diferenzas existentes entre ambos conxuntos.

Con poucas ocasións, moita intensidade e protagonismo para o xogo de cinco nos dous equipos comezou o encontro. Pouco a pouco foise impoñendo o que quería o cadro branco, que no minuto sete enlazou dous goles, de Joaki e Nil, que xa decantaron o peso do seu lado definitivamente.

A partir de aí controlou todo o Portus Apostoli. Co balón desestabilizando a resistencia ourensá, e sen el aplicando unha presión alta afogante para o rival, e en ambas fases creando ocasións que terminaron inevitablemente por converterse en goles.

Despois de varias tentativas, a máis destacada o lanzamento ao largueiro de Joaki, chegaron cinco dianas en tres minutos. Entre o 14’ e o 17’ atoparon as redes Altamirano, Bruno Gomes, Nil novamente, Edu Jabá e Joaki outra vez.

Co 0-7 no electrónico, o ritmo da segunda metade foi moi distinto. Os brancos controlaban o esférico, mantendo a iniciativa ofensiva e practicando esquemas de cara ao futuro, mentres os locais apenas conseguían esporádicos contraataques que estragaban continuamente diante do debutante Marcos Ferreyra baixo paus.

Altamirano abriu a lata do período definitivo co oitavo no minuto 24. Dous máis tarde producíase outro debut, o de Pau, xogador do filial que xa fora convocado a Castellón. Superados os trinta minutos de choque, os noieses facían o noveno cun gol en propia meta. Remidiríanse os de Óscar Vivián anotando o gol da honra, o 1-9, nunha acción ao contragolpe que remataba Allariz.

Xa nos últimos cinco, Chus marcaba o décimo tanto a pracer, e no último minuto chegaba o gol máis especial por medio de Pau, aproveitando un rexeite na área para transformar o 1-11 e poñer a guinda final ao triunfo dun Noia Portus Apostoli FS que xa agarda rival nas semifinais da XXX Copa Galicia.

Seguinte partido

Regreso á Liga para os de Marlon Velasco, que novamente terán que coller o autobús. Nesta ocasión para visitar ao Movistar Inter “B”, na xornada 22 do campionato.

Sala Ourense: Daniel (p), Raúl, Allariz (c), Guerra e Fer. Tamén xogaron Pablo (p), Juan, Gustavo, Igor Macía, Alexander, Julio Rodríguez, Ismael Santiago e Iago Macía.

Noia Portus Apostoli FS: Marcos Ferreyra (p), Palmas (c), Altamirano, Chus e Bruno Gomes. Tamén xogaron Power, Edu Jabá, Joaki, Nil e Pau.

Goles: 0-1 Joaki (7’), 0-2 Nil (7’), 0-3 Altamirano (14’), 0-4 Bruno Gomes (15’), 0-5 Nil (16’), 0-6 Edu Jabá (17’), 0-7 Joaki (17’), 0-8 Altamirano (24’), 0-9 Alexander en propia portería (31’), 1-9 Allariz (32’), 1-10 Chus (36’), 1-11 Pau (39’).

Os colexiados Lidia Crespo e Daniel Dacal amonestaron con cartón amarelo aos locais Gustavo (2’) e Alexander (2’) e ao visitante Edu Jabá (2').

Incidencias: partido correspondente aos cuartos de final da XXX Copa Galicia, disputado no Pazo dos Deportes Paco Paz de Ourense.